Românii îşi colorează mesele de zi cu zi cu tot mai multe condimente picante. Iar dacă ar fi să ne luăm după studii, persoanele care mănâncă iute sunt cele dispuse să îşi asume riscuri, în general. Curajoşi sau nu, şi românii
celebrează astăzi ziua internaţională a preparatelor picante. Prilej cu care am descoperit şi noi beneficiile acestor
mâncăruri.
În acest restaurant chinezesc, clienţii sunt serviţi cu soiuri alese de condimente din regiunea Sichuan a Chinei. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care calcă pragul de la an la an. Asta pentru că gusturile sunt unele speciale.
Iar faptul că mâncăm din ce în ce mai picant, spune despre noi că suntem dispuşi să ne asumăm situaţii limită.
Totuşi, preferinţa pentru mâncărurile iuţi, vine nu doar din personalitate, ci şi din regiunea din care provenim.
Credinţa potrivit căreia dacă mâncăm picant, slăbim, este doar un mit, spun nutriţioniştii. Ba mai mult, s-ar putea să nu găsim în mâncarea iute beneficiile pe care le căutăm.
Totuşi în popor se cunoaşte faptul că mâncarea picantă scade nevoia de alimente dulci.