Pâinea nu ar trebui scoasă din alimentaţie, chiar dacă vrem să slăbim, pentru că este principala sursă de saţietate. În schimb, uleiul de măsline, chiar dacă e sănătos, are un aport caloric mare, spune medicul diabetolog Laura Ene.
„Mi se pare o mare problemă când oamenii renunţă la pâine. Dacă o alegem integrală, de graham, cu secară, cu seminţe, pâinea este din punctul meu de vedere sursa cea mai bună de saţietate. Dacă o îmbunătăţim cu fibre şi alegem o pâine dintr-o făină de calitate, din punctul meu de vedere ar trebui să rămână pe masa fiecăruia dintre noi”, a spus Ene.
Ea adaugă că putem mânca pâine la toate mesele.
„Şi dimineaţa, se poate şi la prânz două felii, iar seara, cu o felie de pâine de obicei obţinem o saţietate foarte potrivită şi prietenoasă şi cu silueta”, a spus medicul.