De ce nu trebuie să renunţăm la pâine dacă vrem să slăbim, dar trebuie să fim atenţi la ulei. Explicaţiile unui medic

De ce nu trebuie să renunţăm la pâine dacă vrem să slăbim, dar trebuie să fim atenţi la ulei. Explicaţiile unui medic

Pâinea nu ar trebui scoasă din alimentaţie, chiar dacă vrem să slăbim, pentru că este principala sursă de saţietate. În schimb, uleiul de măsline, chiar dacă e sănătos, are un aport caloric mare, spune medicul diabetolog Laura Ene.

„Mi se pare o mare problemă când oamenii renunţă la pâine. Dacă o alegem integrală, de graham, cu secară, cu seminţe, pâinea este din punctul meu de vedere sursa cea mai bună de saţietate. Dacă o îmbunătăţim cu fibre şi alegem o pâine dintr-o făină de calitate, din punctul meu de vedere ar trebui să rămână pe masa fiecăruia dintre noi”, a spus Ene.

Ea adaugă că putem mânca pâine la toate mesele.

„Şi dimineaţa, se poate şi la prânz două felii, iar seara, cu o felie de pâine de obicei obţinem o saţietate foarte potrivită şi prietenoasă şi cu silueta”, a spus medicul.

Afla mai multe desprecura de slabirepaineulei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt