Criză alimentară în România?

Criză alimentară în România?

În România nu există riscul apariţiei vreunei crize alimentare, afirmă preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, invitatul emisiunii „Apel matinal” la RRA. El a explicat că, după perioada de început a pandemiei, când lumea s-a panicat şi a cumpărat mai mult decât avea nevoie, situaţia s-a calmat rapid.

Dragoş Frumosu: Eu cred că o măsură de raţionalizare a unor alimente de bază ar fi o greşeală foarte mare, pentru că, în primul rând, ar crea foarte multă panică şi, în al doilea rând, s-ar face cumpărături în cantităţi mult mai mari şi am ajunge chiar şi într-un anumit moment la o risipă alimentară; pentru că, în mod logic, câtă faină să îţi iei, cât zahăr să îţi iei, cât ulei să îţi iei, dacă discutăm despre produsele de bază. Şi, evident, ceea ce se întâmplă acum vizavi de faptul că nu vom intra şi nu avem cum să intrăm într-o criză alimentară este foarte adevărat.

Liderul SINDALIMENTA a estimat, totodată, că alimentele se vor scumpi în continuare din cauza preţurilor mari la energie electrică, gaz şi combustibil, dar şi la materia primă folosită în industria alimentară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt