CRIZA ALIMENTARĂ bate la uşile României! Specialiştii prevăd DEZASTRUL economic

CRIZA ALIMENTARĂ bate la uşile României! Specialiştii prevăd DEZASTRUL economic

Creşterile masive ale preţurilor de pe piaţa energiei, coroborate cu numeroşi alţi factori atât de natură externă, cât şi internă, ar putea arunca România într-o criză alimentară în anii care urmează. Avertizarea a fost făcută în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, de către analistul economic Mircea Coşea.

Potrivit acestuia, momentul pe care îl parcurge România acum este unul dintre cele mai dificile de după Revoluţie, iar lipsa de acţiune a autorităţilor nu va face decât să arunce în faliment din ce în ce mai multe afaceri româneşti.

”După părerea mea, momentul pe care îl parcurgem acum este unul dintre cele mai dificile din punct de vedere economic de după 1990. Sunt factori de natură externă pe care nu putem să-i controlăm şi care au un impact extrem de negativ asupra economiei României, o economie nu suficient de modernizată şi de adaptată la cerinţele revoluţiei industriale, incapabilă să-şi valorifice resursele.

Pe de altă parte, sunt factori interni care ţin de structura economiei şi de greşeli importante pe care decidenţii politici le-au făcut de vreo doi ani şi ceva încoace. Sigur, greşelile sunt de durată mai lungă, dar cele mai importante sunt cele care au apărut acum, odată cu pandemia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt