Cele mai noi sotimente de vin

Cele mai noi sotimente de vin

Odată cu venirea căldurii ni se schimbă şi obiceiurile de consum. La fel se întâmplă şi în cazul vinului. Somelierii spun că este mai puţin importantă culoarea vinului pe care îl consumăm vara, contează însă ca acesta să fie fructat. De asemenea, trebuie să se bea rece şi mai ales să se potrivească cu gastronomia specifică sezonului cald.

Alegerea unui vin nu este la îndemâna oricui şi depinde de o mulţime de factori. Inclusiv de anotimpul în care îl bem, iar sezonul cald este specific vinurilor fructate albe şi roze, precum şi a spumantelor. Un alt aspect important atunci când alegem vinul este mâncarea cu care îl asezonăm.

În Bucureşti se desfăşoară cel mai aşteptat festival dedicat vinurilor din România. Vizitatorii au la dispoziţie peste 1.000 de sortimente din 10 ţări, dar se bucură şi de un festin gastronomic. Cel mai mare stand este dedicat producătorilor din România şi Republica Moldova. Chiar dacă vorbim de un produs tradiţional, vinicultorii nu s-au ferit să aducă în faţa publicului şi inovaţii.

Pentru prima dată în istoria festivalului, un stand a fost dedicat celui mai important producător de vinuri din lume, Italia. Peste 40 de producători italieni de top şi-au găsit locul aici, iar vizitatorii se pot delecta şi cu produse alimentare specifice.

Anul trecut, România a importat din Italia produse agricole şi agroalimentare de aproape 800 de milioane de euro. În top găsim brânzeturi şi lactate, cafea, vin şi produse de panificaţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt