Anunţ de la Ministerul Agriculturii – Plăţi directe în conturile fermierilor

Anunţ de la Ministerul Agriculturii – Plăţi directe în conturile fermierilor

Fermierii români au beneficiat până acum de plăţi directe din fonduri europene în valoare de peste 19 miliarde de euro, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Sumele au intrat în conturile agricultorilor din ţara noastră odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, arată MADR într-o informare publicată de Ziua Europei.

”De când face parte din familia Europei, România a beneficiat, în domeniul agricol, de peste 19,7 miliarde de euro rambursate de la Comisia Europeană (în perioada 2007 – 2022), din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin intermediul declaraţiilor lunare de cheltuieli”, precizează Ministerul Agriculturii.

Pentru măsurile de dezvoltare rurală delegate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin intermediul declaraţiilor anuale/trimestriale de cheltuieli aferente perioadei 2007 – 2022, România a solicitat Comisiei Europene suma de 6,31 miliarde euro, reprezentând contribuţia Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Suma plătită din Bugetul Naţional (BN) în perioada 2007 – 2022, este de 9,35 miliarde euro, sumă ce conţine şi cofinanţarea măsurile de dezvoltare rurală menţionate anterior.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt