Am trăit ca să mâncăm

Am trăit ca să mâncăm

Pandemia ne-a schimbat mult stilul de viaţă şi obiceiurile. Socializăm diferit, ne îmbrăcăm diferit şi mâncăm diferit. Deşi mulţi ar spune că mai mult timp petrecut acasă, înseamnă mai mult timp pentru gătit, studiile ne arată contrariul. În 2020 românii au comandat mai multă mâncare iar topul preferinţelor este condus detaşat de pizza şi burgeri. Nutriţioniştii spun că sedentarismul combinat cu mâncarea nesănătoasă înseamnă doar kilograme în plus ci şi boli grave.

Asta au mâncat cel mai des românii în pandemie. Nu făcut în casă, ci comandat. Şi asta pentru că în ultimul an în care am stat mai mult în casă, numărul comenzilor online a explodat.

Această preferinţă pentru mâncarea nesănătoasă are mai multe explicaţii. Fie lipsa de timp, fie preturile mai reduse fie gustul.

Nutriţioniştii spun, însă, că gustul sau rapiditatea preparării nu ar trebui să fie criteriile după care ne alegem mâncarea. Ci, mai degrabă, ingredientele.

Diferenţa dintre o persoană care însă, a stat în casă dar a evitat pe cât posibil junk food-ul nu se vede doar în lipsa kilogramelor în plus.

Studiul care s-a concentrat pe obiceiurile alimentare din 2020 arată că trei sferturi dintre români şi-au comandat acasă prânzul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt