Hoți de mașini închiriate - Prima News

Hoți de mașini închiriate

Un clan interlop bucureștean a făcut ravagii la firmele de închiriat mașini. Inidivizii închiriau doar vehicule de lux, le dezmembrau și apoi vindeau piesele. Aveau și complici care îi ajutau să distrugă GPS-ul mașinilor în așa fel încât să nu fie găsiți de poliție. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și alte doi au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Nicolae Dumitrașcu, zis și Amar, și Pordaitu Alexandru sunt cei doi bărbați care conduceau gruparea infracțională. Amândoi fac parte din clanul Duduienilor, un clan cunoscut din județul Ilfov. Aceștia au început în luna noiembrie a anului trecut o așa-zisă afacere.

Duduienii intrau pe platformele de profil și își alegeau de acolo mașinile pe care voiau să le închirieze. Sunau la firmele respective și se prezentau cu o identitate falsă. Ca să nu dea de bănuit, trimiteau și poze ale cărții de identitate și ale permisului de conducere. Și acestea erau, bineînțeles, false. Hoții cereau mereu poze cu mașinile și le trimiteau mai departe complicilor. Aceștia le analizau și se asigurau că piesele autoturismelor erau de calitate.

Duduienii cereau întotdeauna sa facă plata cash și nu închiriau mașinile mai multe mult de 10 zile. După ce ajungeau cu ele acasă le verificau cu un sistem de detectare pentru aparatele GPS și după le demontau. Le vindeau ulterior către centrele de dezmembrări auto din Prahova, Buzău și Ilfov. Prejudiciul estimat ajunge la 75 de mii de euro.

Polițiștii au intrat pe fir după ce 6 firme de închirieri mașini din București, Constanța și Cluj au depus plângere.

Polițiștii încearcă acum să afle în ce centre de dezmembrare au fost distruse mașinile furate. Membrii clanului Duduienilor sunt implicați în dosare grele de trafic de persoane. Mulți dintre ei, mai exact șefii grupării, se află în spatele gratiilor. Cel mai mare scandal în care au fost implicați interlopii a avut loc în 2020 atunci când Emi Pian, șeful lor, a fost omorât de un rival.

Total
0
Shares
Total
0
Share