Hoţi de maşini închiriate

Hoţi de maşini închiriate

Un clan interlop bucureştean a făcut ravagii la firmele de închiriat maşini. Inidivizii închiriau doar vehicule de lux, le dezmembrau şi apoi vindeau piesele. Aveau şi complici care îi ajutau să distrugă GPS-ul maşinilor în aşa fel încât să nu fie găsiţi de poliţie. Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi alte doi au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Nicolae Dumitraşcu, zis şi Amar, şi Pordaitu Alexandru sunt cei doi bărbaţi care conduceau gruparea infracţională. Amândoi fac parte din clanul Duduienilor, un clan cunoscut din judeţul Ilfov. Aceştia au început în luna noiembrie a anului trecut o aşa-zisă afacere.

Duduienii intrau pe platformele de profil şi îşi alegeau de acolo maşinile pe care voiau să le închirieze. Sunau la firmele respective şi se prezentau cu o identitate falsă. Ca să nu dea de bănuit, trimiteau şi poze ale cărţii de identitate şi ale permisului de conducere. Şi acestea erau, bineînţeles, false. Hoţii cereau mereu poze cu maşinile şi le trimiteau mai departe complicilor. Aceştia le analizau şi se asigurau că piesele autoturismelor erau de calitate.

Duduienii cereau întotdeauna sa facă plata cash şi nu închiriau maşinile mai multe mult de 10 zile. După ce ajungeau cu ele acasă le verificau cu un sistem de detectare pentru aparatele GPS şi după le demontau. Le vindeau ulterior către centrele de dezmembrări auto din Prahova, Buzău şi Ilfov. Prejudiciul estimat ajunge la 75 de mii de euro.

Poliţiştii au intrat pe fir după ce 6 firme de închirieri maşini din Bucureşti, Constanţa şi Cluj au depus plângere.

Poliţiştii încearcă acum să afle în ce centre de dezmembrare au fost distruse maşinile furate. Membrii clanului Duduienilor sunt implicaţi în dosare grele de trafic de persoane. Mulţi dintre ei, mai exact şefii grupării, se află în spatele gratiilor. Cel mai mare scandal în care au fost implicaţi interlopii a avut loc în 2020 atunci când Emi Pian, şeful lor, a fost omorât de un rival.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt