Gripa a luat 15 vieți - Prima News

Gripa a luat 15 vieți

Îngrijorător este faptul că tot mai mulți români se îmbolnăvesc în același timp și de gripă și de covid, fapt care poate duce la complicații grave și chiar la deces. Ultimul caz de acest fel este al unei femei de 65 de ani care s-a stins la Spitalul Municipal din Timișoara. A avut simultan și gripă și covid și nu era vaccinată împotriva acestor afecțiuni.

O femeie de 65 de ani care a fost diagnosticată cu infecție simultană cu virus gripal și cu sars cov 2 s-a stins la Spitalul Municipal Timișoara. Este primul caz din județul Timiș de deces al unui pacient cu această dublă infecție. Femeia avea și alte boli asociate și nu era vaccinată împotriva virusului gripal și Sars Cov 2.

Co-infecțiile sunt mai întâlnite în acest sezon de viroze. Până acum au fost raportate 15 astfel de situații de infecții simultane, cu virsul gripal și cu sars cov 2, si 19 de infecție simultană cu virus gripal și virus sincițial respirator. Iar copiii nu sunt scutiți din păcate de prezența simultană a mai multor infecții.

La Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală a fost internat un copil de numai trei ani cu triplă infecție. Din fericire el s-a recuperat și este bine acum. În acest context dificil recomandările autorităților din sănătate sunt clare: evitarea spaților aglomerate aerisirea spațiilor închise și portul măștii. De asemenea ajută mult și respectarea orelor de odihnă și exercițiile fizice zilnice, fără însă a suprasolicita organismul.

Total
0
Shares
Total
0
Share