În anul 2002, un grup de studenţi francezi vin la Cluj în cadrul unui program de schimb de experienţă între universităţi tehnice. La întoarcerea în Franţa, unul dintre ei povesteşte unui coleg despre ce a văzut în România şi despre o întreprindere din Cluj cu care colaborase în cadrul proiectului său.
Prietenul devine curios, pentru că ar vrea să deschidă o afacere de prelucrări mecanice în Europa de Est. Vizitează, la rândul său, zona şi mai multe fabrici şi apoi îşi convinge tatăl să investească la Cluj. După o investiţie de câteva milioane de euro, dar şi graţie unei finanţări europene, grupul de antreprenori ajunge să producă la Cluj unele dintre cele mai sofisticate componente pentru marile companii ale lumii.
„Compania noastră face frezare şi strunjire CNC, ceea ce înseamnă că un client ne trimite un desen tehnic al unei piese, care poate fi pentru industria militară, telecomunicaţii, medicală, automotive, aeronautică. Suntem echipaţi ca să deservim tot felul de industrii şi putem face piese de la serii mici, până la mijlocii”, explică Alexandru Honoriu Marc, antreprenor.