Când TikTok a decolat în 2020 – cu clipuri scurte de dans sau comedie care furnizau divertismentul atât de necesar multor utilizatori la începutul pandemiei de Covid-19 – a lansat o cursă acerbă a videourilor scurte, în mediul online, arată CNN.
În consecinţă, Facebook, Instagram, YouTube şi alte platforme sociale s-au grăbit să lanseze produse similare, încurajând utilizatorii să realizeze videoclipuri de până la un minut, care să fie afişate vertical, într-un flux derulant cu recomandări nesfârşite despre ce să urmărească în continuare. Celelalte platforme şi-au petrecut următorii ani încercând să atingă popularitatea TikTok, în special în rândul adolescenţilor, un public esenţial, mai arată sursa citată.
Trecerea lui TikTok la conţinutul de formă mai lungă este, într-un fel, o inversare a norocului – acum îşi urmăreşte colegii moşteniţi într-un format de conţinut care este adesea mai profitabil. De asemenea, strategia ar putea încuraja utilizatorii să petreacă şi mai mult timp pe o aplicaţie pe care unii adolescenţi spun deja că o folosesc „aproape constant”.
Dar unii creatori de TikTok sunt frustraţi de această mişcare, îngrijorându-se că va elimina ceea ce iniţial a făcut TikTok atât de popular: capacitatea de a derula rapid prin multe tipuri diferite de conţinut şi pentru aproape oricine de a realiza cu uşurinţă videoclipuri fără o planificare sau resurse extinse.