„Sindromul turbinelor”, recunoscut în instanţă. Cu cât au fost despăgubiţi doi soţi care spun că un parc eolian le-a distrus sănătatea

„Sindromul turbinelor”, recunoscut în instanţă. Cu cât au fost despăgubiţi doi soţi care spun că un parc eolian le-a distrus sănătatea

Un tribunal francez a recunoscut oficial că „sindromul turbinelor eoliene” există, după ce doi soţi au reclamat că starea lor de sănătate a fost puternic afectată de un parc eolian aflat în apropierea locuinţei. Cuplul a primit daune de peste 100.000 de euro, potrivit The Guardian.

Cei doi soţi s-au plâns de o serie de probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, insomnie, aritmii cardiace, depresie, ameţeli, vâjâituri în urechi şi greaţă, timp de mai bine de doi ani, insistând că acestea au fost cauzate de şase turbine eoliene instalate la 700 de metri de casa lor din Fontrieu, în departamentul Tarn din sudul Franţei.

Turbinele au fost instalate în 2008. Cu toate acestea, problemele de sănătate ale cuplului au început cinci ani mai târziu. Familia Fockaert credea că acest lucru era cauzat de faptul că pădurea dintre proprietatea lor şi cea mai apropiată turbină a fost tăiată.
Citeşte întreaga ştire: „Sindromul turbinelor", recunoscut în instanţă. Cu cât a fost despăgubit un cuplu din Franţa pentru problemele de sănătate cauzate de un parc eolian.

Sunetul produs de eoliene, „comparabil cu o maşină de spălat care se învârte continuu”, şi „luminile albe intermitente” le-ar fi afectat starea de sănătate, susţin cei doi.

„La început nu am înţeles ce se întâmplă , dar treptat ne-am dat seama că problema vine de la turbine”, a spus Christel Fockaert.„Turbinele clipesc la fiecare două secunde… a trebuit să instalăm lumini exterioare pentru a contracara efectul bliţurilor”, a precizat aceasta.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt