Robotul care ne răspunde la orice întrebare

Robotul care ne răspunde la orice întrebare

Inteligenţa artificială avansează cu o viteză incredibilă, iar unele programe ajung la performanţe uluitoare datorită ei. Cel mai recent şi, poate, avansat soft este ChatGPT, tot mai popular în toată lumea. Este vorba despre o aplicaţie online în care un robot răspunde la orice curiozitate şi chiar te poate ajuta să scrii compuneri.

Unde putem merge în vacanţă?”, „Există viaţă pe Marte?”, „Ce roman este opera Moromeţii?”. Sunt doar câteva dintre nenumăratele întrebări pe care i le poţi adresa robotului ChatGPT. Tehnologia din spatele său se bazează pe inteligenţa artificială, iar în baza sa de date se află informaţii de pe întreg Internetul şi nu numai.

Descrierea sună frumos şi, într-adevăr, unele cerinţe le poate îndeplini cu succes. Utilizatorii spun, însă, că de multe ori nu au fost mulţumiţi de răspunsurile primite. Specialiştii explică de ce programul încă nu este perfect.

Dezvoltatorii din spatele lui lucrează, totuşi, continuu pentru a-l îmbunătăţi şi chiar şi alte platforme plănuiesc să lanseze astfel de tehnologii. În viitor, programele ca ChatGPT ar putea chiar să preia anumite meserii.

În Statele Unite, ChatGPT a reuşit să scrie o lucrare de licenţă cu care un student ar fi putut absolvi una dintre cele mai bune facultăţi de drept din lume. Aplicaţia a fost lansată pe 30 noiembrie 2022, iar numai într-o săptămână de la lansare un milion de utilizatori o testaseră deja.

foto: thehindubusinessline.com

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt