Fonduri europene pentru tinerii din Diaspora – Lista cu proiectele care primesc finanţare

Fonduri europene pentru tinerii din Diaspora – Lista cu proiectele care primesc finanţare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a încheiat sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta dedicată Diaspora, sesiune care s-a desfăşurat în perioada 4 ianuarie – 5 iulie 2021. Astfel, AFIR a primit online 256 de cereri de finanţare din fonduri europene în valoare de aproximativ 10,5 milioane de euro, prin intermediul submăsurii 6.1 – Diaspora din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Sprijinul acordat din fonduri europene prin intermediul acestei linii de finanţare este 100% nerambursabil şi, în prezent, este de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei agricole pe care o va dezvolta tânărul fermier.

Finanţarea se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi 25% din valoarea sprijinului în funcţie de implementarea corectă a planului de afaceri, fără a depăşi trei ani (cinci ani pentru exploataţiile pomicole) de la semnarea contractului de finanţare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt