FDA a autorizat doza ''booster'' a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa 12-15 ani

FDA a autorizat doza ''booster'' a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa 12-15 ani

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat luni utilizarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-15 ani şi a redus, totodată, intervalul de administrare pentru toate dozele de supra-rapel ("booster") de la şase luni la cinci luni după finalizarea schemei iniţiale de imunizare, informează Reuters şi DPA.

Doza "booster" a vaccinului Pfizer-BioNTech autorizată pentru adolescenţii din această grupă de vârstă are aceeaşi concentraţie (30 micrograme) ca dozele folosite în cadrul schemei iniţiale de vaccinare, au precizat cele două companii. În urmă cu câteva luni, FDA a autorizat deja folosirea dozei "booster" a serului Pfizer-BioNTech pentru vaccinarea persoanelor de peste 16 ani, potrivit DPA. De asemenea, vaccinul Pfizer-BioNTech este deja autorizat pentru a fi utilizat ca doză "booster" pentru persoanele de peste 18 ani care s-au vaccinat în schema iniţială cu un ser diferit.

Tot luni, agenţia americană a autorizat cea de-a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani care au o imunitate compromisă.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt