Familie cu dizabilităţi, lăsată fără maşină

Familie cu dizabilităţi, lăsată fără maşină

Scene ireale în parcarea unui mall din Constanţa. Poliţia Locală a ridicat maşina unei familii cu dizabilităţi pe motiv că ar fi fost parcată neregulamentar. Autoturismul avea pe parbriz semnul de handicap, dar agenţii locali n-au ţinut cont de el, susţin cei doi soţi.

De cealaltă parte, poliţiştii spun că pe parbriz nu era afişată legitimaţia care atestă handicapul conducătorului auto, aşa că au ridicat-o şi au dus-o în parcul auto al primăriei. Poliţistul implicat în incident este cercetat acum pentru abuz în serviciu.

Cei doi soti au parcat masina pe unul dintre locurile destinate persoanelor cu dizabilitati şi au mers la cumpărături, în mall. Autoturismul, modificat de altfel pentru a putea fi condus de persoane cu dizabilitati, era marcat cu semn de handicap. Nu avea însă legitimaţia de handicap la vedere, pe parbriz, aşa cum prevede legea.

Maşina celor doi soţi a fost urcată pe o platforma şi dusă în parcul auto al primăriei de firma care se ocupă cu ridicarea autoturismelor.

Într-un comunicat, Poliţia Locală din Constanţa susţine că, deşi familia deţinea legitimaţia de handicap, nu a afişat-o la loc vizibil, de aceea a primit avertisment.

După ce au demonstrat că aveau voie să parcheze pe locul respectiv, cei doi soţi nu au mai fost amendaţi. Au plătit, însă, 570 de lei pentru a-şi lua înapoi masina din parcarea primariei. Acum este anchetă, şefii poliţiei locale verifică felul cum au acţionat cei doi subalterni, iar dacă se constată că au fost încălcate prevederile legale, aceştia vor suferi consecinţele.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt