Familia nu a dat şpagă, pacientul a murit

Familia nu a dat şpagă, pacientul a murit

Acuzată că a primit mită de 62 de ori într-o săptămână, sefa secţiei de oncologie de la spitalul din Suceava a fost eliberată din arestul preventiv. Curtea de Apel a dispus însă arestul la domiciliu. Între timp, ies la iveală detalii revoltătoare din dosar. Anca Dumitrovici ar fi primit şpagă dublă de la un pacient care suferea de două tipuri de cancer. Şi ar fi amânat tratamentul unui bolnav care nu a plătit. Când familia a înmânat plicul a fost prea târziu.

Luna decembrie a fost vârful aisbergului în privinţa mitei primite de Anca Dumitrovici, şefa secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Plătită din bani publici să ofere tratament bolnavilor măcinaţi de cancer, femeia ar fi pus tarif pe viaţa acestora.

Ca să-şi construiască acuzarea, procurorii au strâns probe audio şi video începând cu luna noiembrie. Primul denunţ a fost însă în martie, scrie Monitorul de Sucevaa. Iar în iunie anul trecut familia unui pacient a reclamat o situaţie incredibilă: Anca Dumitrovici nu ar fi vrut să îi prescrie tratamentul recomandat de un alt medic.

Femeia a chemat bolnavul la cabinet încă din decembrie 2021, dar ar fi amânat începerea tratamentului, spun martorii. Între timp, rudele ar fi aflat de la alţi bolnavi din spital calea spre bunăvoinţa medicului: plicul. În aprilie, disperaţi, oamenii i-ar fi promis doctoriţei că vor face un împrumut şi vor veni cu banii.Imediat au primit formularul pentru administratea tratementului. Medicamentul comandat a venit în două săptămâni. Între timp pacientul murise.

Înregistrările anchetatorilor mai arată o situaţie şocantă. În decembrie, şefa secţiei de oncologie a primit 50 de lei de la un pacient. Ea i-ar fi dat banii înapoi, spunându-i că are două forme de cancer. Pacientul a pus atunci într-o coală două bancnote de 50 de lei. Doctoriţa i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulţumit.

Femeia, acuzată de luare de mită, este acum în arest la domiciliu pentru 25 de zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt