VIDEO - UPDATE - Putin şi Kim se întâlnesc. Ce vor Rusia şi Coreea de Nord una de la cealaltă

VIDEO - UPDATE - Putin şi Kim se întâlnesc. Ce vor Rusia şi Coreea de Nord una de la cealaltă

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus miercuri dictatorului nord-coreean Kim Jong Un că ”apreciază susţinerea” politicii ruse de către Coreea de Nord, în cadrul unui summit bilateral la Phenian, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.
  
UPDATE - ”Apreciem mult susţinerea dumneavoastră sistematică şi permanentă a politicii ruse, inclusiv în dosarul ucrainean”, a spus Putin, citat de agenţii, la începutul întâlnirii sale cu Kim Jong Un, în urma unei ceremonii solemne în principala piaţă din Phenian.

 
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Prima vizită în Coreea de Nord a liderului rus Vladimir Putin după 24 de ani ridică multe întrebări la nivel internaţional, puţine detalii oficiale fiind cu adevărat cunoscute.
Se pare că întânirea cu liderul nord-coreean Kim Jong Un se concentrează pe asigurarea unui sprijin continuu pentru războiul de durată din Ucraina, dar analiştii internaţionali cred că va avea consecinţe mult dincolo de câmpul de luptă din Ucraina.
Potrivit CNN, anul trecut, Putin şi-a intensificat relaţiile cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe măsură ce stocurile de arme s-au diminuat - iar muniţiile şi rachetele au trecut în Rusia, de la un summit istoric între cei doi lideri în septembrie, spun mai multe guverne, chiar dacă atât Phenian-ul, cât şi Moscova neagă aceste transferuri.
Dar, în timp ce întâlnirea liderilor din capitala izolată la nivel global, în stil sovietic, Phenian, oferă o oportunitate pentru cei doi autocraţi de a discuta despre cum să extindă această cooperare, observatorii spun că aceasta va avea consecinţe mult dincolo de câmpul de luptă din Ucraina. Întreaga analiză, pe news.ro.

Afla mai multe desprekimputin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt