VIDEO şi FOTO - Reuters - Potopul a lăsat în urma lui o dâră de distrugeri din România până în Polonia. Baraje pentru protecţia animalelor din grădinile zoologice

VIDEO şi FOTO - Reuters - Potopul a lăsat în urma lui o dâră de distrugeri din România până în Polonia. Baraje pentru protecţia animalelor din grădinile zoologice

Voluntarii şi lucrătorii din domeniul situaţiilor de urgenţă s-au grăbit să securizeze malurile râurilor din oraşul istoric Wroclaw din Polonia, în timp ce municipalităţile din apropiere recomandau locuitorilor să evacueze, iar autorităţile din Europa Centrală calculau costul inundaţiilor care au făcut ravagii şi au ucis cel puţin 22 de persoane în mai multe ţări, transmite Reuters.
Potopul a lăsat o dâră de distrugere din România până în Polonia. În timp ce apele se retrageau în multe zone, altele aşteptau cu nervozitate ca râurile să iasă din matcă.
Zonele de la graniţa ceho-poloneză au fost printre cele mai afectate de ploile de la sfârşitul săptămânii, în timp ce râurile revărsate şi pline de resturi au devastat oraşe istorice, prăbuşind poduri şi distrugând case.

Inundaţiile au ucis şapte persoane în România, unde apele s-au retras de la sfârşitul săptămânii. Şapte persoane au murit în Polonia, cinci în Austria şi trei în Republica Cehă. Zeci de mii de gospodării din Cehia şi Polonia au rămas fără curent electric sau apă potabilă.

Wroclaw, al treilea oraş ca mărime din Polonia, s-a pregătit pentru un vârf al undei de apă de-a lungul râurilor Oder şi Bystrzyca, iar autorităţile au făcut apel la voluntari pentru a construi baraje care sa protejeze animalele de la grădina zoologică.
În Ungaria, în oraşele Visegrad şi Szentendre, la nord de Budapesta, autorităţile au desfăşurat baraje mobile pentru a limita inundaţiile de pe Dunăre.

Budapesta se pregăteşte pentru un nivel record al apelor şi a închis Insula Margareta, o zonă de agrement cu hoteluri şi restaurante.

În Slovacia, ministrul Mediului, Tomas Taraba, a declarat că Dunărea a atins peste noapte un nivel maxim de aproape 10 m (32,81 ft), iar acum nivelul apei va scădea încet. Acesta a declarat că pagubele cauzate de inundaţii în întreaga ţară au fost estimate la 20 de milioane de euro, informează news.ro.

 

 

Afla mai multe desprepotopeuropa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt