VIDEO şi FOTO - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump. Trump: Sunt bine. Reacţiile lui Biden şi Harris. Cine este suspectul

VIDEO şi FOTO - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump. Trump: Sunt bine. Reacţiile lui Biden şi Harris. Cine este suspectul
foto: X

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este în siguranţă în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa, a anunţat duminică echipa sa de campanie într- un comunicat, potrivit Reuters.
Un martor a văzut un bărbat fugind din nişte tufişuri şi sărind într-o maşină Nissan neagră.
Forţele de ordne au tras pe dreapta vehiculul şi l-au reţinut pe bărbat.
Potrivit şerifului, o armă "stil AK-47" a fost recuperată dintr-un tufiş unde a fost văzut suspectul, împreună cu o lunetă, două rucsacuri şi o cameră GoPro.
Echipa de protecţie a fostului preşedinte Donald Trump asigurată de Secret Service stă întotdeauna la o gaură înaintea lui Trump atunci când acesta joacă golf.
Oficialul însărcinat cu îndeplinirea acestei sarcini a observat o armă care ieşea în afară şi a intervenit imediat.
Agentul FBI Jeffrey Veltri a declarat că FBI conduce acum ancheta privind incidentul. El a adăugat că mai multe echipe se află acum la terenul de golf şi a cerut publicului să evite zona.
 
REACŢIA LUI HARRIS
Vicepreşedinta Kamala Harris a condamnat duminică "violenţa" în Statele Unite, după ce rivalul său la alegerile prezidenţiale, Donald Trump, ar fi fost din nou ţinta unei tentative de asasinat.
“Am fost informată cu privire la relatările despre focuri de armă trase în apropierea fostului preşedinte Trump şi a proprietăţii sale din Florida şi mă bucur că el este în siguranţă. Violenţa nu are ce căuta în America’, a notat Harris pe X.
 
CE SPUNE BIDEN
Preşedintele american Joe Biden a notat, în social media, după ce Donald Trump ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat, că este uşurat că fostul lider de la Casa Albă este nevătămat şi a precizat că violenţa politică sau de orice alt fel nu are ce căuta în SUA.
“Am fost informat de echipa mea cu privire la ceea ce autorităţile federale investighează ca fiind o posibilă tentativă de asasinare a fostului preşedinte Trump.
 
CINE ESTE SUSPECTUL
 
 
Suspectul în cea de-a doua tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un bărbat din Florida în vârstă de 58 de ani, care se pare că a călătorit în Ucraina după invazia Rusiei şi a devenit un susţinător al trimiterii de arme şi chiar de soldaţi americani pentru a ajuta Kievul, relatează The Telegraph.
Oficialii au declarat presei americane că bărbatul reţinut este Ryan Wesley Routh, a cărui biografie pe X, fostul Twitter, spune: „Mă simt norocos că m-am născut în America, cu libertate şi oportunităţi şi sper să nu irosesc un lucru atât de valoros; să fac mai mult şi să iau mai puţin”.

 

Afla mai multe despretrumpasasinaretentativa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt