Ungaria laudă România pentru că nu participă la boicotul impus de UE. ”Ministrul român de externe a luat întotdeauna o poziţie corectă în ceea ce priveşte Ungaria”

Ungaria laudă România pentru că nu participă la boicotul impus de UE. ”Ministrul român de externe a luat întotdeauna o poziţie corectă în ceea ce priveşte Ungaria”

Ministrul de Externe maghiar, Péter Szijjártó, a lăudat poziţia ţarii noastre după întâlnirea cu Luminiţa Odobescu, ministrul român de externe.

”Dacă privim înapoi la ultimii zece ani, putem spune fără exagerare că cooperarea Ungariei şi României în politica internaţională este acum în cea mai bună formă. În dezbaterea politică europeană supraîncălzită din ultimele săptămâni şi luni, ministrul român de externe a luat întotdeauna o poziţie corectă în ceea ce priveşte Ungaria. Relaţiile noastre bilaterale se dezvoltă excelent în domeniile transporturilor, economiei şi energiei, cu siguranţă pe baza recunoaşterii faptului că cooperarea cu bunii vecini este mult mai benefică decât duşmănia. Desigur, toate acestea nu înseamnă că nu avem probleme comune de rezolvat”, a scris Péter Szijjártó pe Facebook.

România nu s-a aliniat boicotului organizat de mai multe state membre UE, care au refuzat să-şi trimită miniştrii la reuniunile organizate de guvernul Ungariei în calitate de preşedine al Consiliului UE.

Ministrul de Externe maghiar se află la Bucureşti, unde participă la a cincea reuniune a parteneriatului Transatlantic pentru Energie şi Cooperare Climatică.

Reamintim că tot în această săptămână, Viktor Orban va participa la evenimentele organizate de Universitatea de Vară „Tusvanyos”, de la Băile Tuşnad. Premierul maghiar îşi va susţine obişnuitul său discurs în cursul zilei de sâmbătă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt