Un lider taliban spune că execuţiile şi mutilările vor reveni „dar poate nu în public”: „Sunt necesare pentru siguranţa cetăţenilor”

Un lider taliban spune că execuţiile şi mutilările vor reveni „dar poate nu în public”: „Sunt necesare pentru siguranţa cetăţenilor”

Unul dintre fondatorii grupului taliban şi unul dintre principalii executanţi ai interpretării radicale a legii islamice puse în aplicare de noul regim de la Kabul susţine că execuţiile şi amputările de mâini pentru infracţiuni vor deveni din nou norma în Afganistan dar „poate nu în public”, relatează The Guardian

Într-un interviu recent, Nooruddin Turabi, noul ministru al închisorilor din Afganistan, spune că indignarea internaţional în ce priveşte execuţiile şi atrocităţile regimului taliban din trecut sunt nefondate şi că cel mai probabil ele vor reveni. El a avertizat că lumea „nu trebuie să se implice în problemele interne ale Afganistanului”.

În timpul regimului taliban anterior, extrem de brutal, lapidări şi amputări publice aveau loc pe stadioane în faţa mulţimilor de oameni.

„Toată lumea ne-a criticat pentru pedepsele de pe stadioane, dar pe noi nu ne-aţi văzut să criticăm sau să spunem ceva despre legile şi despre pedepsele lor. Nimeni nu o să ne spună nouă cum să ne facem legile. Noi vom urma islamul şi ne vom face legile pe baza Coranului”, a spus Turabi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt