Un an de la moartea lui George Floyd, comemorat în stradă de mii de persoane. Familia bărbatului, în vizită la Casa Albă

Un an de la moartea lui George Floyd, comemorat în stradă de mii de persoane. Familia bărbatului, în vizită la Casa Albă

La un an de la moartea afroamericanului George Floyd, familia bărbatului a fost invitată la Casa Albă, în timp ce mii de oameni au participat la marşuri în care au cerut dreptate socială. Rudele victimei s-au întâlnit cu preşedintele Joe Biden, cu visepreşedintele Kamala Harris şi cu membri ai Congresului, scrie Reuters.

Preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit marţi, la Casa Albă, cu familia lui George Floyd, afroamericanul care a murit anul trecut, după ce poliţistul Derek Chauvin s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul lui. Vizita rudelor lui Floyd comemorează un an de la moarte bărbatului de culoare şi vine în contextul negocierilor din Congresul american asupra reformei legislaţiei poliţiei din Statele Unite.

Joe Biden stabilise data comemorării lui Floyd ca termen-limită pentru adoptarea proiectului de lege şi a lăsat negocierile, în mare parte, în sarcina membrilor Congresului, însă în ultimele săptămâni, discuţiile par să se fi blocat.

Afla mai multe desprecasa albacomemoraregeorge floyd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt