UE va furniza echipamente informatice Ucrainei

UE va furniza echipamente informatice Ucrainei

Uniunea Europeană va furniza echipamente informatice Ucrainei, răspunzând unei cereri a guvernului acestei ţări, a indicat miercuri secretarul de stat francez pentru digitalizare Cédric O, în marja unei reuniuni a miniştrilor telecomunicaţiilor din statele UE, ce are loc la Magny-Cours, în Franţa, transmite AFP.

'Ucraina ne-a adresat o cerere de echipament informatic. Există o discuţie între ţări europene pentru a răspunde acestei cereri a Ucrainei cât mai rapid posibil' şi a împărţi responsabilitatea furnizării materialelor, a afirmat el.

Cererea vizează echipamente informatice de bază - terminale, telefoane inteligente - şi altele, precum echipamente de reţea, a precizat responsabilul francez.

Firmele şi instituţiile franceze care pot furniza astfel de echipamente, mai ales cu titlu de donaţie, sunt invitate să ia legătura rapid cu guvernul, a adăugat el.

Franţa prezidează marţi şi miercuri o reuniune informală a miniştrilor telecomunicaţiilor din UE, dedicată în mare parte ofensivei ruse în Ucraina.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt