Turiştii chinezi au la dispoziţie cel mai mare bungee jumping din lume

Turiştii chinezi au la dispoziţie cel mai mare bungee jumping din lume

Suspendat între două stânci în provincia chineză Hunan, podul cu podeaua din sticlă Zhangjiajie, situat la o înălţime de 430 de metri, oferă vizitatorilor o nouă experienţă plină de adrenalină - săritura cu coarda elastică de pe cea mai înaltă platformă de bungee jumping din lume situată la piciorul unui pod, informează Reuters.

Vizitatorii podului din sticlă din Marele Canion Zhangjiajie pot face un salt în gol de la o înălţime de 260 de metri, prilej pentru a admira peisajul sălbatic din parcul natural Wulingyuan, un sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Regiunea, o populară atracţie turistică internaţională, este faimoasă pentru stâncile sale de cuarţit, cu vârfuri înconjurate de nori, precum şi pentru ravenele şi defileurile sale adânci.

Săritura cu coarda elastică poate fi practicată de la sfârşitul anului 2020, după ce inaugurarea platformei a fost amânată de măsurile impuse de guvernul chinez din cauza pandemiei de coronavirus, care au inclus unele dintre cele mai stricte restricţii de frontieră existente la nivel global.

Potrivit operatorului Jonni Deaker, afacerea a început să crească treptat odată cu turiştii locali, care au început să revină în regiune.

''Realizăm probabil în medie 20 de sărituri pe zi în acest moment, ceea ce e foarte bine pentru o platformă aflată la o asemenea înălţime'', a spus Deaker, adăugând că speră că în iulie şi august, în timpul perioadei concediilor, activitatea se va intensifica.

Pentru a compensa lipsa turiştilor străini, costul unei sărituri a fost redus cu circa 40%, la 1998 de yuani (circa 306 dolari americani).

Pasarela pietonală, proiectată de arhitectul israelian Haim Dotan şi inaugurată în august 2016, a fost la vremea respectivă cel mai lung pod suspendat din lume cu podea din sticlă.

O săritură în abisul de dedesubt poate fi o experienţă terifiantă pentru unii, dar Deaker crede că înălţimea ameţitoare este mai puţin intimidantă decât săriturile pe distanţe mai scurte.

''Întrucât e un pod atât de înalt, săritura este de fapt mult mai uşoară'', a spus Deaker. ''Când eşti la o înălţime atât de mare, e asemănător unui salt cu paraşuta'', a adăugat el.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt