Turist spaţial pentru 250.000 de dolari

Turist spaţial pentru 250.000 de dolari

Zborurile în spaţiu intră în era turismului de masă. O agenţie din Germania a scos deja la vânzare bilete pentru o cursă a companiei Virgin Galatic. Costă 250 de mii de dolari. Şase astfel de excursii spaţiale au fost deja cumpărate. Alţii 600 de doritori stau la coadă pe o listă de aşteptare.

Compania Virgin Galactic, deţinută de miliardarul Richard Branson, face primul pas spre transformarea în realitate a conceptului de turism spaţial. Firma a contractat deja serviciile unei agenţii din Munchen. Singura condiţie pentru a deveni astronaut este să-şi permiţi costul biletului şi să ai o stare generală de sănătate satisfăcătoare.

Contra unui bilet de 250 de mii de dolari, astronauţii de ocazie primesc câteva minute de zbor în imponderabilitate. 5 minute în spaţiu şi alte câteva necesare rachetei să ajungă la o altitudine de peste 80 de kilometri.

Agenţia germană de turism a vândut deja 8 astfel de bilete. Alte 600 de persoane s-au înscris pe o listă de aşteptare. Pe 12 iulie, miliardarul Richard Branson a devenit primul turist spaţial din istoria umanităţii.

Afla mai multe despreexcursiespatiutop stiriturism
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt