Stoltenberg: Cel mai uşor mod de a opri războiul este ca Putin să-şi retragă trupele. Dar trebuie să fim realişti

Stoltenberg: Cel mai uşor mod de a opri războiul este ca Putin să-şi retragă trupele. Dar trebuie să fim realişti
Profimedia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat din nou că războiul din Ucraina ar putea dura ani întregi. În opinia sa, cheia pentru o soluţionare rapidă a conflictului ar fi o decizie a preşedintelui rus Vladimir Putin de a-şi retrage trupele din Ucraina, dar că în prezent nu există semnale în acest sens, relatează The Guardian.

„Cel mai simplu mod de a pune capăt acestui război este ca preşedintele Putin să-şi retragă toate trupele, şi să pună capăt luptelor şi să se angajeze la eforturi diplomatice serioase”, a spus Stoltenberg după întâlnirea de astăzi a miniştrilor de externe ai statelor membre NATO de la Bruxelles.

„Dar trebuie să fim realişti şi nu avem indicii că preşedintele Putin şi-a schimbat obiectivul general, şi anume de a controla Ucraina şi de a obţine victorii militare semnificative pe câmpul de luptă. Ceea ce vedem acum este regruparea rusă şi repoziţionarea forţelor lor care se deplasează din nordul Ucrainei, dar se mutpă spre est. Ne aşteptăm la o bătălie de amploare în Donbas”, a spus Stoltenberg.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt