Şeful guvernului israelian somează Libanul să pună capăt tirurilor cu rachete spre Israel

Şeful guvernului israelian somează Libanul să pună capăt tirurilor cu rachete spre Israel

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat duminică guvernul şi armata libaneze împotriva consecinţelor comportamentului Hezbollah, somând autorităţile de la Beirut să împiedice tirurile cu rachetă ale grupării şiite împotriva statului israelian, relatează EFE, i24news.tv şi portalul libanez L'Orient -Le Jour.

Bennett a transmis acest avertisment la începutul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri israelian, a doua zi după un discurs al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care susţinea că gruparea este pregătită de un eventual conflict.

"Statul libanez şi armata libaneză trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în spatele casei", a afirmat premierul israelian. Hezbollah, care s-a autoproclamat drept vârf de lance al rezistenţei împotriva Israelului, a lansat vineri peste zece rachete în direcţia statului israelian, care a ripostat cu focuri de artilerie , ceea ce a provocat temeri privind o escaladare majoră a situaţiei. Rachetele Hezbollah au vizat teritorii în regiunea disputată a Platoului Golan - ocupat de Israel din 1967 - la o zi după după lovituri ale aviaţiei israeliene în sudul Libanului, ca represalii la tiruri nerevendicate cu rachete.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt