Revoltă românească violentă în Leeds. Decizia luată de instanţa britanică în privinţa celor patru copii români

Revoltă românească violentă în Leeds. Decizia luată de instanţa britanică în privinţa celor patru copii români

Cei patru copii români preluaţi de autorităţile britanice, după ce unul dintre ei a ajuns la spital cu o lovitură la cap, se întorc temporar în familie, la un unchi, anunţă, marţi seară, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
Decizia a fost luată de instanţa din Marea Britanie, pe durata audierilor, fiind în interesul copiilor.
”Cei patru copii români, preluaţi de serviciile sociale britanice în urma incidentelor din comunitatea românească din Leeds, se vor întoarce, temporar, în familie, pe perioada audierilor şi anchetei în desfăşurare, urmând să fie preluaţi în plasament de unchiul patern. Decizia aparţine instanţei din Marea Britanie”, a transmis, marţi seară, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
Preşedintele instituţiei, Rareş Petru Achiriloaie, afirmă că ”este o măsură luată în interesul acestor copii, astfel încât trauma lor să nu fie încă şi mai mare decât cea provocată deja de cele întâmplate până acum”.

Revolta a izbucnit după ce serviciile sociale au vrut să ia copiii din familia lor. În imaginile filmate de localnici se poate vedea cum un frigider mare a fost pus pe foc, în timp ce protestatarii au atacat un autobuz şi au început să strige România, România.

 

Afla mai multe despreleedsviolentecopii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt