Republica Moldova, în întuneric din cauza Rusiei

Republica Moldova, în întuneric din cauza Rusiei

Pană uriaşă de curent în Republica Moldova, după ce Rusia a început din nou să bombardeze masiv Ucraina în ultimele ore. ,,Rusia a lăsat Moldova pe întuneric", susţine preşedintele Maia Sandu. Şi reţelele de telefonie mobilă au fost afectate.

În Chişinău, oraş cu peste 700.000 de locuitori, lipsa electricităţii a provocat haos. Pentru că semafoarele nu mai funcţionează, poliţiştii au dirijat traficul. Pana de curent a dus şi la formarea de ambuteiaje. Iar magazinele au fost închise.

Capitala nu este singura afectată. O mare parte a ţării a rămas fără electricitate. Totul după ce forţele armate ruse au intensificat bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, iar una din liniile care asigură transportul electricităţii în Republica Moldova s-a deconectat automat.

,,Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric şi frig, care ucide intenţionat oameni, din simpla dorinţă de a ţine alte popoare în sărăcie şi umilinţă", a scris pe Facebook Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt