Reactia Moscovei, dupa ce Maia Sandu a declarat ca "trupele ruse trebuiesc retrase din regiunea transnistreana"

Reactia Moscovei, dupa ce Maia Sandu a declarat ca "trupele ruse trebuiesc retrase din regiunea transnistreana"

iraspolul nu va accepta retragerea trupelor pacificatoare ruse din stanga Nistrului, deoarece acest lucru va duce la "dezghetarea" conflictului transnistrean. Declaratia a fost facuta de Elena Panina, membra a Comitetului pentru afaceri internationale al Dumei de Stat, pentru Ria Novosti, drept reactie la pozitia exprimata de presedinta aleasa a Republicii Moldova, Maia Sandu, care a mentionat ca solutionarea conflictului in regiune trebuie sa includa "evacuarea integrala a trupelor ruse" de pe teritoriul Republicii Moldova.

"Maia Sandu doreste ca trupele pacificatoare ruse sa se retraga (din regiunea transnistreana- n.red.) si in acelasi timp respinge din start scenariul federalizarii, cu ajutorul caruia poate fi asigurat un echilibru al intereselor si pacea pe termen lung. Ce li se ofera rezidentilor din regiunea transnistreana in schimb?

De fapt, o revenire la situatia din 1992, cand a izbucnit conflictul sangeros care s-a soldat cu moartea a mii de oameni. Asistam la o perspectiva de dezghetare a conflictului, ce va fi urmata de intrarea in faza fierbinte, indiferent de ceea ce spune Maia Sandu despre dorinta sa de a solutiona problema in mod pasnic", a remarcat Panina, citata de unimedia.info.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt