Războinicele din Afganistan: "Talibanii sunt speriaţi să nu fie ucişi de noi, consideră că este ruşinos"

Războinicele din Afganistan: "Talibanii sunt speriaţi să nu fie ucişi de noi, consideră că este ruşinos"

Femeile din Afganistan învaţă să folosească armele şi spun că vor lupta împotriva talibanilor care le-au luat libertatea de mişcare şi dreptul la educaţie şi le-au omorât familiile. Este rar să vezi aşa ceva mai ales în regiunile mai conservatoare ale ţării. Pentru talibani, a fi ucis de femei este considerat umilitor, aşa că ele profită de această slăbiciune şi participă la lecţii de instruire şi la demonstraţii publice în care flutură arme.

Cea mai recentă şi mai amplă manifestaţie a fost weekendul trecut în Ghor, când sute de femei au protestat cu arme şi au strigat lozinci anti-talibane.

Deşi este puţin probabil ca ele să fie în prima linie în lupta, din cauza lipsei de experienţă şi a educaţiei conservatoare, demonstraţiile publice sunt un semnal că femeile înspăimântate de talibani vor fi o amintire.

Foarte multe femei aleg să meargă pe câmpul de luptă, a declarat Halima Parastish, şefa grupului de femei din Ghor, participantă şi ea la protest: "Eu şi alte femei i-am spus guvernatorului, în urmă cu aproximativ o lună, că suntem gata să plecăm şi să luptăm".

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt