Putin, noi planuri pentru război

Putin, noi planuri pentru război

Armata ucraineană rezistă în ciuda luptei grele de pe câmpul de luptă acoperit cu cadavre din oraşul Soledar. Autorităţile de la Kiev anunţă că peste 100 de militari ruşi ar fi fost ucişi în oraş. Între timp, Moscova a numit un nou comandant care ar putea schimba cursul invaziei în Ucraina. Iar Vladimir Putin şi-a umilit vicepremierul în videoconferinţă.

Vladimir Putin s-a dezlănţuit. Ţinta agresiunii sale verbale a fost Denis Manturov, unul dintre vicepremierii guvernului Federaţiei Ruse. Ţarul de la Kremlin i-a reproşat în termeni duri neputinţele industriei ruseşti. Ţarul s-a arătat nemuţumit de faptul că industria nu reuşeşte să treacă la o economie de război, în care nevoile armatei sunt cele care primează.

Putin l-a trimis pe şeful statului major să coordoneze trupele din Ucraina. Serghei Surovikin a fost înlăturat din funcţia de comandant al trupelor ruse şi înlocuit cu Valeri Gerasimov. Această schimbare ar putea ar putea indica o schimbare majoră în desfăşurarea războiului. Liderul de la Kremlin a mai declarat că situaţia din regiunile anexate este una dificilă dar că a pretins că are toate resursele necesare pentru a îmbunătăţi viaţa în cele 4 regiuni ucrainene anexate ilegal în septembrie.

În Soledar se concentrează zilele astea cele mai sângeroase confruntări. Soledar este disputat de mai multă vreme de ruşi şi ucraineni. Oamenii Moscovei l-au revendicat dar Kievul nu a confirmat că regiunea ar fi în mâinile lui Putin şi a oamenilor lui, gruparea Wagner.

Oraşul minier este aproape complet distrus. Guvernatorul din Donetk a declarat că aproximativ 500 de civili au rămas în Soledar, inclusiv 15 copii care vor fi evecuaţi. Înainte de bombardamente, oraşul avea o populaţie de 10 de mii de oameni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt