Putin consideră NATO o ameninţare

Putin consideră NATO o ameninţare

Peste 100 de soldaţi americani au sosit în România, a fost anunţul Ministrului Apărării Vasile Dâncu. Decizia a fost luată de administraţia Biden pentru a consolida apărarea flancului estic al NATO în baza tensiunilor ruso-ucrainene. Alianţa nu este văzută prea bine însă de Rusia. ”NATO trebuie să revină la ce era în 1997, este o ameninţare pentru Rusia” a fost afirmaţia lui Vladimir Putin în cadrul discuţiei de ieri cu Preşedintele Franţei. Emmanuel Macron a subliniat nevoia de a lucra îndeaproape pentru a evita escaladarea tensiunilor
ruso-ucrainene.

De cealaltă parte a mesei, Emmanuel Macron a susţinut faptul că nu există securitate pentru europeni dacă nu există securitate pentru Rusia.

În baza actualelor tensiuni care ţin întreaga lume în suspans, ţara noastră a primit deja peste 100 de soldaţi americani pentru pregătiri.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru a declarat pentru DIGI24 că Europa se află într-un moment critic din punct de vedere al securităţii şi stabilităţii.

Ambasadorul României în SUA a mai spus şi că ţara noastră este direct interesată de soluţionarea pe cale diplomatică a acestui conflict deoarece România are cea mai întinsă graniţă cu Ucraina dintre toate statele NATO. În acest context, SUA a anunţat că ia în considerare prezenţa militară pe termen lung în partea de est a Europei.

Şi Rusia continuă să îşi întărească prezenţa militară la graniţa Ucrainei.

Chiar dacă lucrurile par să fie încă sub control, Preşedintele SUA, Joe Biden a declarat că ar fi înţelept din partea
americanilor aflaţi în Ucraina să părăsească ţara.

De asemenea, comunicări interceptate de Statele Unite indică faptul că mai mulţi oficiali ruşi, printre care şi agenţi ai serviciilor de informaţii sunt îngrijoraţi că o invazie pe scară largă a Ucrainei ar putea fi mult mai costisitoare decât crede Vladimir Putin.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt