Preşedintele Mexicului, infectat din nou şi criticat de adversari ca 'iresponsabil'

Preşedintele Mexicului, infectat din nou şi criticat de adversari ca 'iresponsabil'

Preşedintele mexican, Andrés Manuel Lopez Obrador, a anunţat luni că este infectat cu coronavirus pentru a doua oară, atrăgându-şi critici din partea adversarilor, care l-au considerat 'iresponsabil' pentru că a ieşit în public în aceeaşi dimineaţă fără să poarte mască, transmite AFP.

'Sunt infectat cu COVID-19 şi, chiar dacă simptomele sunt uşoare, voi rămâne în izolare, nu voi mai face decât munca de birou şi voi comunica prin mijloace virtuale', a transmis pe Twitter preşedintele, care a primit o doză booster de vaccin acum o lună.

În conferinţa de presă din cursul dimineţii, el anunţase, cu voce răguşită, că îşi va face testul pentru coronavirus chiar dacă se considera bolnav de gripă.

Ca de multe ori, Obrador nu purta mască, ceea ce i-a atras numeroase critici printre miile de reacţii după anunţul privind testul pozitiv.

'Să sperăm că se va însănătoşi rapid. Ceea ce a făcut în această dimineaţă, să se întâlnească cu alte persoane fără să poarte mască, a fost iresponsabil. De săptămâna trecută a avut contacte cu cazuri pozitive', a declarat deputatul de opoziţie Jorge Alvarez Maynez.

'Dacă se îmbolnăveşte grav, va avea la dispoziţie cei mai buni medici. În schimb, mulţi jurnalişti din asistenţă nu au nici măcar asigurări sociale', a adăugat analistul politic Viri Rios într-un mesaj redistribuit de sute de ori, în care îl califica pe preşedinte drept 'iresponsabil'.

Alte mesaje i-au urat însănătoşire grabnică preşedintelui, care a mai fost infectat cu coronavirus în ianuarie 2021, având tot simptome uşoare.

Lopez Obrador a primit vaccinul de la AstraZeneca anul trecut şi o doză booster pe 7 decembrie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt