Paşte în format restrâns la Vatican

Paşte în format restrâns la Vatican
Vatican News

Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc a oficiat Slujba de Înviere cu ocazia Paştelui Catolic într-un cadru restrâns. Suveranul Pontif le-a transmis un mesaj de speranţă credincioşilor din bazilica Sfântului Petru. Şi în restul Italiei atmosfera a fost sumbră. Bisericile din multe regiuni au fost complet închise, iar interdicţiile de circulaţie instituite de autorităţi au făcut băgat lumea în case înainte de ora 22.

În plină criză sanitară, Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere la Bazilica Sfântul Petru din Vatican. La ceremonie au fost prezenţi doar 200 de oameni. În anii anteriori pandemiei, la eveniment luau parte zeci de mii de credincioşi din toate colţurile lumii.

În Piaţa San Pietro pustie, a urmat tradiţionalul mesaj Urbi et Orbi.

Atmosfera sumbră din inima catolicismului a fost replicată în întreaga Italie. În mai multe regiuni ale ţării bisericile au fost închise iar slujba de Inviere nu a putut fi oficiată.

Doar unele lăcaşe de cult au fost deschise aseară pentru cei care au vrut să vină să se roage. Însă, puţini au fost cei care au făcut acest lucru. Totul pentru ca termenul în care nimeni nu are voie să circule pe stradă fără un motiv întemeiat după ora 22 să poată fi respectat.

In zona roşie, decretul guvernului italian prevede interdicţia deplasărilor la rude, prieteni sau familie.

În multe regiuni italiene restricţiile vor rămâne în vigoare şi după sărbătorile pascale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt