Parlamentul European a declarat Rusia stat sponsor al terorismului

Parlamentul European a declarat Rusia stat sponsor al terorismului

Kievul şi mai multe oraşe din Ucraina au fost din nou bombardate şi lăsate în beznă. Cel puţin trei oameni au murit şi şase au fost răniţi. Sirenele au sunat aproape trei ore, alimentarea cu apă a oraşului a fost şi ea oprită. Parlamentul European a recunoscut Federaţia Rusia ca stat terorist. Atacurile susţinute asupra infrastructurii civile a Ucrainei încalcă dreptul internaţional, susţin deputaţii europeni.

Şi Liov, Odessa, Vinitza şi Vishorod au fost bombardate masiv, mai ales punctele energetice. Iar în Harkov, doi oameni au murit. Atacurile vin la câteva ore după ce şi maternitatea din Zaporojie a fost atacată, iar un nou născut a fost ucis. Mama bebeluşului şi un medic au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături. În Hersonul eliberat, dar masiv distrus, au început evacuările civililor.

În timp ce Ucraina era din nou bombardată intens, Parlamentul European a adoptat prin vot rezoluţia prin care declară Federaţia Rusă - stat terorist. Rezoluţia cere celor 27 de state membre ale Uniunii Europene să le urmeze exemplul. Ministrul ucrainean de Externe a cerut Uniunii Europene să accelereze al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei.

De cealaltă parte, ca şi până acum, cea mai bună apărare a Rusiei rămâne atacul. La scurt timp după decizia Parlamentului European, Rusia a avut o reacţie cel puţin ironică. ,,Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care recunoaşte Rusia ca sponsor al terorismului. Propun ca Parlamentul European să fie recunoscut ca stat al prostiei", a scris Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Preşedintele Putin se află la Erevan, unde participă la o sesiune a Consiliului de Securitate Colectivă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt