Până în 2027, Parisul vrea să impună două mese vegetariene pe săptămână dar şi o alternativă vegetariană pentru celelalte trei zile în cantinele colective.
Obiectivul este 40% mâncare vegetariană în alimentaţia colectivă pariziană
În Paris sunt 1.300 de cantine (şcoli, dar şi restaurante de solidaritate, case de bătrâni, personal din oraş etc.) care servesc 30 de milioane de mese pe an.
Ecologiştii cer ca această măsură să fie pusă în aplicare de la începutul anului 2023 şi vor „un calendar precis pentru implementarea planului”.
Aceştia spun că obiectivul acestei măsuri este triplu: reducerea amprentei de carbon a oraşului, diversitatea dietelor şi crearea unei libertăţi financiare pentru managerii care pot cumpăra carne din Franţa, de mai bună calitate.
Primăria mai doreşte să depăşească cei 53% de alimente organice şi durabile folosite astăzi în alimentaţia colectivă şi să ajungă la 100% în 2027, iar 50% să fie produse achiziţionate la mai puţin de 250 km de capitală.