Ororile de lângă Cernihiv. 130 de oameni ţinuţi ostatici într-un subsol de 65 de mp, printre cadavre: Am stat aşa 25 de zile (BBC)

Ororile de lângă Cernihiv. 130 de oameni ţinuţi ostatici într-un subsol de 65 de mp, printre cadavre: Am stat aşa 25 de zile (BBC)
Profimedia

Timp de 25 de zile, 130 de oameni din Iahidne, la margine de Cernihiv, au fost ţinuţi ostatici în subsolul şcolii, unde au stat înghesuiţi într-o cameră de 65 de metri pătraţi. Au stat în picioare zi şi noapte, tineri şi bătrâni, fără posibilitatea de a respira aer curat, în timp ce de afară se auzeaau continuu explozii şi bombardamente. Unii dintre ucraineni nu au mai rezistat torturii, aşa că cei rămaşi în viaţă au fost nevoiţi să trăiască printre cei decedaţi, deoarece soldaţii ruşi nu permiteau ca aceste cadavre să fie scoase afară.

Pe peretele alb şi umed al subsolului şcolii din Iahidne este desenat cu creion roşu un calendar marcând perioada 5 martie – 2 aprilie, când oamenii din această localitate au trăit traume inimaginabile, scrie BBC.

Iahidne este situat la 140 kilometri nord-vest de Kiev, la marginea oraşului Cernihiv, care este aproape de graniţele cu Belarus şi Rusia. Localitatea a fost ocupată de soldaţi ruşi timp de aproape o lună. Când au intrat în oraş, ruşii au ameninţat cu arma bărbaţi, femei şi copii, pe care i-au scos din casele lor şi i-au ţinut captivi în subsolul şcolii din localitate timp de patru săptămâni. În jur de 130 de persoane au stat ghemuite într-o cameră de aproximativ 65 de metri pătraţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt