Oraşul pustiu care caută locuitori

Oraşul pustiu care caută locuitori

După casele de un euro şi nunţile gratuite, Italia pare să mai aibă un as în mânecă pentru a atrage noi rezidenti şi potenţiali investitori. Un alt oraş italian a decis să aloce fonduri şi să îi plătească pe cei care vor să se mute acolo. 30.000 de euro va primi fiecare persoană, plus bonusuri şi ajutoare pentru iniţiative private.

Oraşul în cauză este Presicce, cu aproximativ 10.000 de locuitori situată în apropiere de Lecce, în Puglia, la doar 15 kilometri de mare. Potrivit autorităţilor locale, viitorii proprietari care vor veni şi se vor stabili ar urma să primească 30.000 de euro si li se va propune cumpărarea caselor abandonate pentru modica sumă de 25.000 de dolari.

Aceasta repopulare este o necesitate pentru municipalitate, care îşi vede populaţia scăzând de la an la an. Rata natalităţii este, de asemenea, în scădere, iar în centrul localităţii sunt multe case goale, construite înainte de 1991 care îşi aşteaptă noi proprietari.

Oferta este în derulare şi va fi implementată în următoarele săptămâni. „Finanţarea totală este împărţită în două părţi. O parte pentru achiziţionarea unei case vechi din centrul oraşului, iar cealaltă pentru modernizarea acesteia”. Aceste fonduri sunt disponibile datorită fuziunii cu localitatea Acquarica del Capo în 2019.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt