Operaţiune terestră „limitată” a Israelului în sudul Libanului. Lovituri şi în Damasc, Siria, unde o prezentatoare TV a fost ucisă

Operaţiune terestră „limitată” a Israelului în sudul Libanului. Lovituri şi în Damasc, Siria, unde o prezentatoare TV a fost ucisă
foto: X

Armata israeliană a anunţat, în noaptea de luni spre marţi, că forţele sale terestre au început raiduri „limitate, localizate şi ţintite” împotriva Hezbollah în zona de frontieră din sudul Libanului, relatează Reuters.
The Guardian scrie că televiziunea al-Jazeera relatează că există mai multe victime în atacul asupra taberei de refugiaţi palestinieni Ain al-Hilweh. Potrivit reţelei media, echipele de salvare se luptă să ajungă la locul atacului din tabăra dens populată.
Până în prezent nu au fost raportate ciocniri directe între trupele israeliene şi militanţii Hezbollah. Unităţile de artilerie israeliene au continuat să lovească ţinte din sudul Libanului, în timp ce raidurile aeriene au vizat Beirutul, scrie The Guardian.

Israelul a lansat marţi dimineaţă un atac asupra unei clădiri din tabăra palestiniană Ain al-Hilweh, de lângă Sidon, în sudul Libanului, au declarat o sursă palestiniană şi mass-media libaneză, potrivit Reuters.

O prezentatoare a televiziunii de stat siriene a fost ucisă într-un atac israelian asupra capitalei ţării, Damasc, a anunţat marţi dimineaţă televiziunea de stat siriană, fără a oferi alte detalii.

Televiziunea siriană „deplânge moartea prezentatoarei Safaa Ahmad, care a murit ca martir în atacul israelian asupra capitalei Damasc”, a anunţat aceasta într-un comunicat.

Apărarea aeriană siriană a interceptat „ţinte ostile” în vecinătatea Damascului de trei ori succesiv în cursul nopţii. În capitala siriană s-au auzit o serie de explozii, a relatat mass-media de stat, citată de news.ro.

Afla mai multe despreatacuriisraelsirialiban
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt