O expoziţie de 7 miliarde de dolari

O expoziţie de 7 miliarde de dolari

Peste 190 de ţări sunt gata să-şi prezinte pavilioanele naţionale la Dubai Expo, prima expoziţie mondială organizată vreodată în Orientul Mijlociu. Italia, India, China şi Statele Unite şi-au pus deschis deja porţile pentru vizitatori. Cel mai mare eveniment mondial de la începutul pandemiei îşi propune să atragă peste 25 de milioane de turişti în emirat. Dubaiul a investit 7 miliarde de dolari în organizarea expoziţiei.

India şi-a propus să prezinte lumii o viziune idilică a uneia dintre cele mai mari ţări ale planetei. Pavilionul său are 4 etaje. Este un spaţiu plin de culoare în care designerii au mizat pe conceptul de sustenabilitate.

Tehnologiile viitorului sunt şi principala temă a pavilionului creat de Beijing. Proiectele spaţiale ambiţioase ale Chinei sunt prezentate în maniera unor filme science fiction.

Pavilionul Italiei surprinde printr-o reprezentare 3D a celei mai faimoase statui a lui Michelangelo, David, realizată din praf de marmură.

O reprezentare a rachetei Falcon 9, a companiei Space X este principala atracţie a pavilionului Statelor Unite. De
asemenea, vizitatorii pot urmări cele mai importante realizări ale oamenilor de ştiinţă americani, prin intermediul unor proiecţii digitale spectaculoase.

Amânată cu un an, Dubai Expo 2020 se va desfăşura anul acesta. Expoziţia va fi deschisă timp de 6 luni. Complexul în care sunt amplasate standurile se întinde pe o suprafaţă de 440 de hectare, iar planificarea şi construcţia sa au durat opt ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt