Nigel Kennedy şi-a anulat un concert acuzând organizatorul că nu îi permite să interpreteze piese de Jimi Hendrix

Nigel Kennedy şi-a anulat un concert acuzând organizatorul că nu îi permite să interpreteze piese de Jimi Hendrix

Violonistul britanic Nigel Kennedy şi-a anulat un concert la Royal Albert Hall din Londra, cu doar câteva zile înaintea evenimentului, acuzând organizatorul, postul de radio Classic FM, că nu i-a permis să interpreteze piese din repertoriul lui Jimi Hendrix, informează luni publicaţia The Guardian.

Kennedy a afirmat că decizia prin care postul de radio, pe care muzicianul a spus că îl va denumi de acum înainte ''Jurassic FM'', l-a anunţat că preferă ca el să interpreteze ''Anotimpurile'' lui Vivaldi în spectacolul de miercuri este ''plină de prejudecăţi culturale'' şi constituie ''segregare muzicală''.

Violonistul intenţiona să interpreteze muzică din repertoriul lui Hendrix alături de Chineke! - o orchestră alcătuită din tineri muzicieni de culoare şi de diverse origini etnice -, însă i s-a spus că legendarul star rock ''nu este potrivit'' pentru publicul ţintă al postului de radio. Classic FM, organizatorul evenimentului, l-a anunţat că preferă ca violonistul să interpreteze ''Anotimpurile'', de Antonio Vivaldi.

Nigel Kennedy afirmă că a simţit că nu are altă opţiune decât să se retragă din concert după ce postul de radio i-a adus la cunoştinţă decizia sa.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt