Nicio legătură între deces şi vaccin

Nicio legătură între deces şi vaccin

Nu există nici o legătură între vaccinul de la AstraZeneca şi decesul unei persoane în Austria, a stabilit Agenţia Europeană a Medicamentului. Danemarca a oprit, temporar, folosirea vaccinului AstraZeneca, din cauza unor probleme de coagulare a sângelui la câţiva pacienţi.Agenţia europeană a medicamentului urmează să aprobe al patrulea vaccin, cel de la compania Johnson&Johnson. La exact un an de la
declararea pandemiei, situaţia este gravă în Brazilia dar şi în Polonia sau Italia.

Pe 11 martie 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii decreta strea de pandemie ca urmare a răspândirii cazurilor de Covid-19. La vremea respectivă erau 118.000 cazuri în 114 ţări şi 4.291 de decese, cele mai multe în China, locul de unde a izbucnit dezastrul. Astăzi sunt peste 118 MILIOANE de cazuri în 192 de ţări şi regiuni şi peste 2,6 milioane de decese. Brazilia, cu peste 11 milioane de infectări, este pe locul 3 după Statele Unite şi India, dar situaţia din statul sud american este şi mai gravă

Numărul deceselor a depăşit cifra de 2 mii în 24 de ore, iar totalul celor care au pierdut lupta cu virusul se apropie de 270 de mii.

Potrivit organizaţiilor neguvernamentale, secţiile de terapie intensivă din toate capitatele statelor braziliene sunt ocupate în proporţie de 80-90 la sută şi mai este doar un pas până la colapsul sistemului medical. În Polonia, a fost raportat cel mai mare număr de infectari din noiembrie, semn că noul val al pandemiei a lovit. Oficialii de la Varşovia sunt de părere că tulpina britanică este responsabilă pentru acest număr uriaş de infectări.

Iar oficialii de la Roma fac pregătiri pentru paştele catolic, care este pe 4 aprilie. Veştile nu sunt prea bune de LUNI, peste 30 de milioane de italieni vor fi în zonele roşii şi se vor supune restricţiilor. Iar în weekendul de Paşte va fi carantină în toată ţara.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt