Rusia a început să îşi desfăşoare nave tactice dotate cu arme nucleare în Marea Baltică, pentru prima oară în ultimii 30 de ani. Anunţul a fost făcut de Serviciul norvegian de Informaţii, conform căruia o mare parte din potenţialul nuclear al Kremlinului se află pe submarine şi navele de suprafaţă. Pe teritoriul ucrainean au sunat din nou sistemele de apărare antiaeriană iar în estul ţării, majoritatea civililor au fost evacuaţi.
Deşi vasele de război, încărcate cu arme nucleare, au ieşit în mod regulat pe mare în timpul Războiului Rece, este pentru prima oară când Rusia modernă face acest lucru. Ar putea însemna începutul noii ofensive despre care experţii vorbesc de luni întregi.
Noile atacuri asupra regiunilor Kiev şi Cherkasî sunt şi ele dovezi ale înteţirii bombardamentelor. În apropiere de graniţa cu Belarus, forţele armate ucrainene se pregătesc de lupte aprige cu inamicul. Şi oraşul Vuhledar, o altă ţintă importantă a fost părăsit aproape în totalitate. 300 de locuitori mai rămân aici. În urma atacurilor din ultima zi, cel puţin 12 oameni au fost răniţi.
În strânsă colaborare cu Uniunea Europeană, NATO va continua să sprijine Ucraina invadată, a anunţat Jens Stoltenberg în cadrul runiunii miniştrilor de Externe. De asemenea, Comisia Europeană a anunţat pachetul de sancţiuni cu numărul 10 pentru Rusia. De cealaltă parte, Federaţia Rusă anunţă că se va concentra de acum pe a pune capăt monopolului Occidental.
Între timp, conform unui grup de cercetare independent, finanţat de Departamentul american de stat,de la începutul războiului, 6000 de copii ar fi fost relocaţi în Rusia. Copiii, care au fost relocaţi în 43 de aşezăminte diferite, sunt propuşi spre adopţie în Rusia.