Nancy Pelosi, singura femeie care a fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, o susţine pe Kamala Harris

Nancy Pelosi, singura femeie care a fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, o susţine pe Kamala Harris
foto: X

Vicepreşedintele american Kamala Harris a obţinut luni un sprijin important pentru candidatura sa la Casa Albă din partea uneia dintre cele mai longevive şi mai cunoscute politiciene democrate din America - Nancy Pelosi, singura femeie care a fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi care se bucură încă de influenţă în rândul partidului.
Potrivit Reuters, campania vicepreşedintei Kamala Harris îşi propune să obţină nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale până miercuri seară, asigurându-şi sprijin din partea majorităţii celor aproape 4 000 de delegaţi de la Convenţia Democrată necesari pentru a câştiga.
În vârstă de 84 de ani, Nancy Pelosi, care a rămas influentă în partid după ce din 2022 nu a mai fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi nici nu a mai candidat pentru o funcţie de conducere, a jucat un rol important în a-l convinge pe preşedintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, să se retragă din cursa prezidenţială din noiembrie, pe fondul îngrijorărilor legate de capacitatea acestuia de a-l învinge pe republicanul Donald Trump sau de a mai servi încă patru ani.
"Cu dragoste şi recunoştinţă, îl salut pe preşedintele Biden pentru că a crezut întotdeauna în posibilităţile Americii şi le-a oferit oamenilor oportunitatea de a se vedea împliniţi", spune Pelosi într-o declaraţie transmisă luni. "Trebuie să ne unim şi să mergem înainte pentru a-l învinge categoric pe Donald Trump şi pentru a o alege cu entuziasm pe Kamala Harris ca viitor preşedinte al Statelor Unite", îndeamnă Pelosi.

Afla mai multe desprepelosikamalasustinere
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt