Moment istoric în Marea Britanie. Charles, proclamat REGE

Moment istoric în Marea Britanie. Charles, proclamat REGE

Milioane de oameni din lumea întreagă au trăit live momentul pro-clamării lui Charles al III-lea Rege al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord! Charles al III-lea a promis că va urma exemplul mamei sale şi a jurat că va păstra Biserica Scoţiei. Alături i-au fost William, noul prinţ de Wales şi Camilla, regina consoartă.

Charles al III lea a fost proclamat rege într-o ceremonie a Consiliului de Ascensiune la Palatul Saint James. În discursul său, noul Rege i-a adus un omagiu mamei sale, regretata Regina Elisabeta a II-a. Proclamaţiei de ascensiune a fost semnată de câţiva martori: Prinţul de Wales, Camilla, noua regină consoartă, arhiepiscopul de Canterburry, Lordul Cancelar, Arhiepiscopul de York şi premierul Liz Truss.

Noul Rege a jurat că va păstra Biserica Scoţiei şi a semnat două documente pentru a consemna acest lucru. Şi de această dată martori i-au fost Camilla şi fiul său William, prinţul de Wales. În discursul său, Charles a anunţat şi că va exista şi un nou sigiliu al Scoţiei. Apoi, preşedintele Consiliului a anunţat următorii paşii. Proclamatia trebuie citită în toată ţara, lucru care s-a şi întâmplat la Londra, Edinburgh, Cardiff şi Belfast.

După plecarea regelui, cei 200 de membri ai Consiliului au semnat pe rând proclamaţia. documentul a fost apoi citit de la balconul Palatului St.James.

101 de salve tun au fost trase în onoarea lui Charles al III-ea, cel mai mare număr de salve.

Discursul din Consiliu a fost cel de al doilea sustinut de Charles după moartea reginei. Vineri seara s-a adresat supusilor în calitate de suveran. Primele cuvinte au fost adresate mamei sale şi a anunţat că William şi Kate vor deveni Prinţi de Wales. Regele Charles al III-lea şi a exprimat dragostea faţă de Harry şi Meghan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt