Mii de scoţieni i-au spus adio Reginei Elisabeta a II-a

Mii de scoţieni i-au spus adio Reginei Elisabeta a II-a

Momente emoţionante în Scoţia! Mii de oameni şi-au luat rămas bun de la suverana lor. În această seară o aeronavă specială va transporta la Londra sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei. De pe aeroport, unde va fi întâmpinat de Regele Charles al III-lea, coşciugul va fi dus direct la reşedinţa oficială a monarhiei britanice, Palatul Buckingham.

Copiii reginei Elisabeta a II a au stat la catafalcul mamei lor într-o ceremonie restrânsă din Catedrala Saint Gilles din capitala Scoţiei. Regele Charles al III-lea, alături de Prinţesa Anne, singura fiică a reginei, Prinţul Andrew şi Prinţul Edward au participat la slujba religioasă.

Mii de scoţieni au stat la coadă pentru a-şi lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Scoţia este locul pe care fostul monarh l-a iubit foart mult. A fost ultima sa călătorie în provincia britanică.

Între timp, regele Charles al III-lea, fiul Reginei, a mers în Irlanda de Nord pentru prima vizită oficială în calitate de monarh. A fost întâmpinat la aeroport de oficiali irlandezi. Vizita face parte dintr-un turneu în cele patru naţiuni constitutive ale Regatului Unit: Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord.

Regele împreună cu Regina consoartă Camilla au mers la Castelul Hilsborough, reşedinţa familiei regale din Irlanda de Nord.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Elisabeta a II-a este transportat la Londra cu o aeronava specială de ajutor umanitar C 127 Globemaster. De pe aeroport, unde va fi intampinat de Regele Charles al III-lea, coşciugul va fi dus direct la reşedinţa oficială a monarhiei britanice, Palatul Buckingham

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt