Autorităţile franceze sunt stupefiate după ce duminică dupăamiază a fost organizat un carnaval cu peste 6 mii de oameni în Marsilia. Incidentul este considerat innaceptabil, în condiţiile în care aproape jumătate din Franţa este în zonă roşie şi rata de infectare este în creştere. Petrecerea stradală a fost oprită de poliţie şi este în desfăşurare o anchetă.
Fără distanţare socială şi, majoritatea participanţilor fără măşti. Aşa s-a desfăşurat carnavalul din Marsilia, la care s-au adunat peste 6.500 de persoane, în pofida restricţiilor care interzic manifestările publice. Petrecerea a fost oprită cu greu de poliţie, iar autorităţile au anunţat că sunt anchetate 9 persoane, care ar fi organizat sărbătoarea. Potrivit presei, carnavalul a fost pus la cale în doar câteva ore, prin mesaje pe reţelele de socializare, pentru a compensa faptul că evenimentul de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei.
De o petrecere a avut parte la Rio de Janeiro şi preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care a împlinit 66 de ani. Sute de persoane, fără mască, s-au înghesuit pentru a-i ura la mulţi ani şefului statului. Acesta a purtat mască pentru câteva secunde, dar apoi şi-a dat-o jos pentru a le mulţumi petrecăreţilor. Brazilia a depăşit duminică pragul de 12 milioane de infectări şi a ajuns la 290 de mii de decese din cauza Covid-19.
Iar în Spania, la Mallorca, au ajuns primii turişti germani, care au şi dat startul petrecerilor pe plajă. Localnicii au sentimente împărţite. Pe de o parte sunt încântaţi pentru că au din nou oaspeţi, după aproape un an, dar pe de altă parte sunt neliniştiţi pentru că turiştii nu respectă regulile de protecţie sanitară.
În timp ce turiştii germani se pot bucura de primele zile la plajă, cei spanioli nu au încă aceleaşi privilegii pentru că sunt interzise călătoriile între regiuni, din cauza pandemiei. Sosirea primilor turişti este o gură de oxigen pentru turismul spaniol, care a înregistrat o cădere de 80 la sută anul trecut, cel mai scăzut nivel din anul 1969.