La 103 ani, italianca Giuseppina Molinari, alintată Giose, a fost prinsă noaptea la volan cu permisul expirat

La 103 ani, italianca Giuseppina Molinari, alintată Giose, a fost prinsă noaptea la volan cu permisul expirat
foto: captura video

O italiancă în vârstă de 103 ani a fost prinsă conducând în toiul nopţii, fără asigurare şi cu un permis expirat, în timp ce ”se ducea la nişte prieteni”, în apropiere de Ferrara (nord), anunţă joi într-un comunicat Carabinierii, relatează AFP, citată de news.ro.

Era ora 1.00 (2.00, ora României), în noaptea de duminică spre luni, cân Carabinierii au primit un apel telefonic care semnala un vehicul care conducea periculos în centrul Bondeno, un orăşel cu 13.000 de locuitori în Emilia-Romagna.

Patrula trimisă de Carabinieri la faţa locului a găsit vehiculul respectiv.

”Surpriza le-a fost mare când au descoperit anul naşterii şoferiţei: 1920, adică (are vârsta de) peste 103 ani, dar este în continuare capabilă să urce în maşină şi să conducă la Bondeno pentru a se întâlni cu prieteni”, se arată în comunicat.

Având în vedere ora târzie, centenara, care locuieşte în regiune şi care circula cu un permis de conducere expirat de doi ani, ”era dezorientată şi continuă să străbată aceleaşi străzi”, potrivit Carabinierilor.

În Italia, începând de la vârsta de 80 de ani, şoferii sunt obligaţi să efectueze o vizită medicală din doi în doi ani pentru a-şi prelungi permisul de conducere.

Centenara a fost amendată şi condusă, apoi, înapoi acasă de către Carabinieri.

Însă ea nu s-a resemnat să să rămână acasă după această aventură.

”Îmi voi cumpăra o Vespa sau un scuter”, declară ziarului local La Nuova Ferrara Giuseppina Molinari, alintată Giose.

Până atunci, centenara celibatară se duce la cunoscuţi cu bicicleta.

Povestea dinamicei doamne i-a atras simpatia primarului Ferrarei Alan Fabbri, originar din Bondeno.

”Eu îi voi da lui Giose o medalie şi nu o amendă (...). Să ai o asemena forţă interioară nu este un lucru obişnuit şi îmi dă speranţe în privinţa propriei mele bătrâneţi”, a scris el pe Facebook.

 

Afla mai multe desprefemeieitaliapermisvarsta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt